Pentru ca informatia trebuie sa circule rapid, cea mai buna metoda de publicitate este cea a unui website online. Crearea de site-uri web cere multa munca si studiu si mai ales un ochi format in timp. Evaluarea in timp a concurentei si a noilor metode de implementare a platformelor web au facut din Dualmind un partener de nadejde.
De la servicii de web design si programare pana la buna functionare a acestora, agentia noastra le face pe toate, intr-un stil propriu si apreciat de clienti. Fie ca este vorba de un site de prezentare a unor produse si servicii sau pur si simplu un site cu vanzare online, gama noastra de optiuni de personalizare si customizare a siteurilor este gata sa implineasca cele mai pretentioase cereri.
De la idee la realizarea site-urilor de succes este un singur pas. Dualmind scoate ideile magnifice din palarie, ca un adevarat magician in ale web designului. Pe langa un content bine facut, grafica vine sa imbrace site-ul intr-o tinuta noua, completa. Si ce ar fi tot acest design nou fara atitudine? Dualmind aduce conceptele la viata, cu imagini pline de ludic si interfete.
Cine nu ar vrea o haina noua, pe marimea potrivita?
5 GRESELI DE EVITAT LA UN SITE WEB
Multe pot merge anapoda pe un site, dar aceste 5 greseli ni se par impardonabile
1. Site-urile web sunt rareori privite ca opere de arta, cu exceptia celor care sunt create cu aceasta intentie. Oamenii sunt mai degraba interesati de acces rapid si eficient la informatie, asa ca lipsa unei caseta de cautare pe un site este o greseala impardonabila. Fie ca este vorba de un site corporate sau un simplu blog, caseta de cautare ofera acces rapid la informatia dorita de utilizator. O solutie simpla este Google Custom Search.
2. Navigarea intr-un site web trebuie sa fie cat se poate de simpla si orice utilizator ar trebui sa se descurce fara probleme oriunde in site. Nu exista reguli sau standarde in domeniu, asa ca este mai mult o chestiune de bun gust din partea proprietarului site-ului sa combine de o maniera intuitiva si consistenta tehnologiile web folosite. Textele folosite pentru navigare trebuie sa fie clare si concise, imaginile sugestive si usor de inteles, hyperlink-urile sa iasa in evidenta cum trebuie si sa nu duca spre pagini inexistente. Nu uitati regula de aur a celor 3 click-uri in web design – daca utilizatorul nu poate gasi ce cauta in cel mult 3 click-uri, ai toate sansele sa plece imediat de pe site-ul tau.
3. Prea multi designeri sunt tentati sa foloseasca orice frantura de spatiu liber pentru a mai introduce un link, o caseta, o poza sau orice altceva, imaginandu-si ca utilizatorii vor aprecia bogatia informationala a site-ului. In realitate, majoritatea utilizatorilor vor fi mai degraba confuzati si obositi de un site prea incarcat. Spatiile albe sunt elemente cruciale pentru un site care stie sa scoata in evidenta informatia esentiala si folosirea lor judicioasa este aproape o forma de arta. Sunt toate sansele sa revii la un site aerisit si interesant, care stie cum sa te conduca subtil spre ceea ce cauti.
4. Indraznim sa credem ca 99% dintre utilizatorii care au fost neplacuti surprinsi de muzica de pe un site nu stiau pe ce sa apese mai repede pentru a scapa de ea si, de cele mai multe ori, au apasat pe acel x care inchide tabul sau browserul. Ca regula generala, evita muzica de fundal pe un site, dar daca ai absoluta nevoie de ea, asigura-te ca volumul initial este scazut si redarea poate fi controlata usor de oricine si oprita cu un simplu click pe un buton clar amplasat.Si tine cont de preferitnele utilizatorului si asigura-te ca acesta nu trebuie sa opreasca muzica la orice refresh al paginii.
5. De cate ori s-a intamplat sa nu poti vedea cum trebuie o pagina web intr-un anumit browser? De cate ori layout-ul atent lucrat pentru un browser isi pierde aliniamentele intr-un alt browser sau pe un alt sistem de operare? Ce efect au pentru site-ul tau plugin-uri precum cele de blocare a reclamelor sau cele care blocheaza scripturile?. Cum arata site-ul fara sa incarce pozele din cauza unei conexiuni lenese la internet si cat de functional ramane? Toate astea sunt intrebari pe care un web designer trebuie sa si le puna in permanenta. Testeaza, testeaza si dupa aia mai testeaza odata!